Tuesday, April 17, 2012

Crveno za dame

          Crvena je definitivno ženska boja.Prelepa,dinamična i romantična. Crvene štikle,crveni lak i crveni karmin. I svakako da svaka od nas uživa u dobijenom buketu crvenih ruža. Evo jedne zanimljive činjenice:  Istraživanja su pokazala da žene koje imaju besprekorne nokte najčešće imaju problema sa samopouzdanjem i žele da kontrolišu sve oko sebe po svaku cenu. Svaku nesavršenost u vezi sa svojim noktima poistovećuju sa gubljenjem kontrole nad okolinom i svojim životom. 

                                            
   

   Crveni lak ističe ženstvenost,elegantan je i odlično pristaje za noćne izlaske.  Istina je da više pristaje sve- 
tlijem tenu,ali za tamnije tenove postoje i mnoge druge nijanse ove boje koje možete izabrati. 

  U drevnom Egiptu žene su bojile nokte kako bi oznacile svoj socijalni status,i to samo crvenom nijansom na vrhu nokta. Žene nižeg staleža su bojile nokte u bledim bojama,dok su kraljice koristile tamnije nijanse. Kraljica Nefertiti je bojila svoje nokte rubin crvenom,a Kleopatra tamno crvenom bojom. Možda sada nije moguće označiti svoj socijalni status ali nam boje laka definitivno opisuju ličnost. Crveni lak koriste žene koje su zaljubljene i one koje žele privući pažnju muškaraca. Većina muškaraca smatra crvene nokte posebno privlačnima. Koriste ga samouverene,jake žene i tako ističu svoju ličnost. Sigurna sam da nisam jedina koja obožava ovu boju,bilo da je leto ili zima crveni lak mora da se ima :)




„Rodjenje “ laka je nastalo kada su dvadesetih godina prošlog veka ljudi izmislili farbu za automobile.Moguće je da to nije tačna informacija,jer sam čula dosta različitih priča. U svakom sučaju jedno veliko hvala što su ga izmislili. Prvi lak pušten je u prodaji davne 1932. Po meni žene su tada najlepše izgledale,bile su najelegantnije,imale su jedinstven stil.


                    

      Crvena boja laka biće uvek jedinstvena i u trendu. Budite sigurne da ćete uvek izgledati privlačno i ženstveno kada ga budete nosile. Just be careful J - Crveni lak stavljajte pažljivo zbog svoje vidljivosti i jačine boje može izgledati čak i neuredno ako se primećuju krive linije,i nikako nemojte dopustiti da se oguli,jer on vas čini više ženstvenijom,učinite i vi njega lepim.


24 comments:

  1. all your manucures are stunning !

    Kisses
    Hannah

    Elegantesque Blog 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you! I am truly grateful for your comment... :)

      Delete
  2. Thank you! :)))Nothing makes me more happy like a nice comment,because I really care about them... :)

    ReplyDelete
  3. Oh, you have so pretty nails! We speak different languages, but i can watch only photos ! : ) And thank you you're following! I follow you back:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much!! :) Yeah,I have to start writing blog in English :) Because there are not many Serbs,or I cant find them :D Thank you for following... :)

      Delete
  4. Lep post, sviđa mi se istorijski deo :)
    A ja imam već danima crveni lak, to i crveni karmin su nekako postali "moji" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Za crveni karmin mogu definitivno da kažem da ti prelepo stoji na onim slikama i trebalo bi stalno da ga nosiš :)

      Delete
    2. Hehe, hvala ti puuuno, defenitivno ću ga sada uz moju novu boju kose nositi češće :)
      Inače, ustajem ja jutros, kafa, na brzinu pregledam mail, i vidim tvoju poruku na koga ti ličim, iskreno, nisam znala ko je po imenu, odem na google, kad ono - šok, pa ja sam zbog nje gledala onu seriju Lipstick Jungle, preslatka mi je! :) Nisi pogrešila ni malo, hvala ti puuuno :*

      Delete
    3. Da,iz te serije je i ja znam :) I meni je ona nekako sva nežna i slatka :) Inače odlična serija... Heh,nema na čemu,stvarno sam se dugo razmisljala i najzad se setila,dooosta sličnosti imate :) :*

      Delete
    4. Da, baš to, nežna, još ima posao iz snova u toj seriji, hehe :D
      A jeste bila zanimljiva, ja sam navučena na fox life, mislim da je to jedan od retkih kanala koji mi ne stvara nervpozu i koje me istinski opušta, jednostavno uživam u pola sata glupih šala :D

      Delete
    5. Pročitala sam jednom: "Daj ženi daljinski i gledaces Fox Life" Što je i tačno...Stvarno možeš da se opustiš a da ti ne prikazuju Grand,Turske serije i "Malu Nevestu" koja traje čini mi se godinama.A Lipstick Jungle sam baš gledala jutros dok sam čekala kafu da skuvam :)Haha sada uvek kada vidim Victory setim se tebe :D

      Delete
  5. Replies
    1. Yeah,its really pretty color :) One of my favorite :)

      Delete
  6. Beautiful nails, you are talented! Greetings from Finland, I follow you back:)

    ReplyDelete
  7. Kad vidim ovako lijepe duge nokte još me više uhvati tuga zbog mojih sićušnih :)
    Blago tebi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe,i kratki znaju biti veoma lepi :) Sto veci nokti,veca odgovornost :) Odgovornost koju inace ja obozavam ^^

      Delete
  8. Thank you. :) I checked,its great :)

    ReplyDelete
  9. Ah, crveno... Prelepa boja, a i predstavlja simbol i nečeg najlepšeg na svetu - ljubavi ;)
    Usput, nema NIŠTA lepše od crvenog laka, u svim nijansama :D

    ReplyDelete